Ország-világ

Garázda törte a nénire az ablakot

Az ittas férfi előbb csak bekopogtatott az általa csak látásból ismert néni ablakán, majd amikor azt az asszony szóvá tette, megfenyegette. hogy elvágja a torkát.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki a vád szerint tavaly december elején ittas állapotban ijesztett rá a sértettre.

A vádirat szerint a vádlott még tavaly december 12-én, este 8 óra körül, erősen ittas állapotban minden indok nélkül megjelent az általa látásból ismert sértett házánál, az egyik megyebeli kisvárosban. A vádlott az utcára néző ablakkeretet több alkalommal megveregette, amelyet a szobában fekvő, de még ébren levő sértett észlelt és kinyitotta az ablakot, majd rászólt a vádlottra, hogy ne zörgessen. A férfi erre szidalmazni kezdte az idős nőt, majd megfenyegette, hogy elvágja a torkát. A sértett ijedtségében közölte a vádlottal, hogy értesíti a rendőrséget, mire a vádlott válaszul beleütött a kétszárnyas ablak csukott részébe, amelynek következtében a szúnyogháló beszakadt, illetőleg az ablaküveg betört. A férfi ezt követően a helyszínről elmenekült.

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye a sértettben félelmet keltett és kárt is okozott neki.

A járási ügyészség a vádlottat garázdaság vétségével, valamint személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétségével vádolja.

A férfi bűnösségéről a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.