Makó Színes

A Gloriusnak fontosak a dolgozói

Nyolc alkalomból álló képzéssorozatot szervezett a makói Grand Hotel Glorius vezetése, amelybe közösségük minden tagját bevonták. A főként gyakorlati elemekből álló tréning az ismeretszerzés mellett a feltöltődést és az összekovácsolódást is segítette.

Egy GINOP-os pályázatnak köszönhetően a makói négycsillagos szálloda egy képzés folyamatot valósíthatott meg szakemberek bevonásával a náluk dolgozók számára. A változatos témák nem csak használható tudásanyagot közvetítettek, de kikapcsolódást is biztosítottak a résztvevőknek. – A kommunikáció alapjaiban, az asszertivitás és együttműködés, konfliktuskezelés, ügyfélkapcsolat, kiégés-kezelés, az időgazdálkodás, stressz kezelés és konfliktusoldás területeiben mélyedtünk el az egyes alkalmakon, valamint számítástechnikai képzés vár még ránk – tájékoztatott Csábi Mihály. A Glorius igazgatója elmondta, nagyon hasznosak voltak az eddigi alkalmakat, mert rendkívül fontos céljuk a fejlődés, az állandó jobbá válás a tanulás, tapasztalás által szervezeti szinten is. Emellett lényeges számukra a humán erőforrás folyamatos képzése, ami a dolgozók körében is kedvező fogadtatásra talált.

A szálloda korábban is biztosított az alkalmazottaik számára belső szervezetfejlesztési tréningeket, jellemzően egymásra épülő témákban egy meghatározott irányvonalat követve, ennek mintáját követte a mostani projekt is. – A tréning bejeződése után szeretnénk mérni a munka eredményét; például barátságosabb lett-e a közeg, vagy a munkahelyi kapcsolódásokban történt-e még további előrelépés – sorolt párat a direktor a számukra értékes visszajelzések közül, amelyek alapján tudnak majd további jó döntéseket hozni a közösséget illetően.

A Grand Hotel Glorius dolgozói gárdáját jellemezve a vezető elmondta, hogy alapvetően egy összetartó, jó csapat dolgozik együtt, akik rugalmasan állnak a megoldandó feladatokhoz. Ennek és a tulajdonosi kör támogatásának köszönhetően sikerült átvészelniük a turizmus szektort különösen is érzékenyen érintő helyzeteket és bizakodva tekinthetnek a jövőbe is. – A válságos szituációk mentálisan is megterhelők, ezek kezelésében reméljük most tudott ez a képzéssorozat segíteni, illetve abban is, hogy lelkileg is megerősödve és felkészülten várjuk a ránk váró feladatokat – összegzett Csábi Mihály.