Makó

Virtuális kiállításon mutatják be a busóálarc-készítő felhívásra érkezett pályaműveket

Három korcsoportban összesen 274 alkotás érkezett a József Attila Városi Könyvtár és Múzeum felhívására.

– Sajnos idén a mohácsi busók nem látogattak meg minket, de ennek ellenére nem szerettük volna, ha a hagyományos, nagy népszerűségnek örvendő busóálarc készítés elmarad – osztotta meg az intézmény portálunkkal közleményében.

Mint közölték, kreatív, mókás, alakoskodó álarcok tervezésére invitálták a város és a térség óvodás és iskoláskorú gyermekeit, melyeket szabadon választott technikával alkothattak meg.

– Az elkészített, lefotózott és beküldött pályamunkákat három korcsoport szerint vártuk. Nagy örömünkre rengeteg szebbnél szebb, kreatív alkotás született – emelték ki.

A közleményből kiderül, a korcsoportok közt volt óvodás (3-6), illetve 6-10 és 11-14 éves csoportok is, a legtöbb alkotást pedig hat és tíz év közti gyerekek adták le, mintegy 136-ot, illetve az egyéni nevezések mellett csoportos művek is készültek, az alkalmazott technikák között pedig volt kartonmetszet, zsírkréta, tempera, filctoll, színesceruza és vegyes technika is.

A felhasznált alapanyagok közt volt: hulladék papírdoboz, karton, raffia, fonal, nemez, fotókarton, krepp papír, különféle termések (például bab, szentjánoskenyérfa termése), száraztészta, műszőrme, kóc, parafadugó, zsenília, muffinpapír, ruhadarabok, vatta és gipsz is, tehát rendkívül változatos alapanyagokból dolgoztak a pályázók.

A korcsoportok szerinti virtuális kiállítások számítógépről az alábbiakban megtekinthetők:

3-6 éves (óvodás) korcsoport

6-10 éves korcsoport

11-14 éves korcsoport

 

 

Fotók: az intézmény virtuális kiállítása az artsteps.com oldalon