Térség

Negyvenhat határsértő egy nap alatt

Csanádpalotánál tegnap két bolgár kamionban összesen kilenc határsértőre bukkantak, míg Nagylaknál két török kamionban is kilencet. Velük szemben a román határőrizeti szervek járnak el.

A járőrök tegnap 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között egy esetben egy határsértőt tartóztattak fel Ferencszállás közigazgatási területén. Ellenőrzése során a férfi szír állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A határsértővel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások tegnap két bolgár honosságú kamionban kilenc határsértőt találtak megbújva a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között öt esetben 27 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Röszke és Mórahalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak afgán, koszovói és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá február 18-án este a Nagylak közúti határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során, két török honosságú kamionban kilenc határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés, a török sofőrökkel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.