Térség

Makónál, Kiszombornál és Csanádpalotánál is fogtak határsértőket

Huszonnégy óra alatt összesen harminchat határsértő próbálkozott a makói, illetve a szegedi járásban a határátlépéssel. Mindegyiküket elfogták. Fotó: police.hu.

A járőrök február 17-én 5 óra 30 perc és 2021. február 17-én 17 óra 30 perc között 4 esetben, összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Makó és Ferencszállás közigazgatási területén, valamint a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

A járőrök emellett szintén tegnap 9 óra 30 perckor négy határsértőt fogtak el Mórahalom közigazgatási területén, akik afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a férfiakat átadták a román hatóságoknak.

Tegnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között két esetben, összesen kilenc határsértőt tartóztattak fel Szeged és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
Az egyenruhások továbbá ma hajnali  2 óra 30 perckor a Csanádpalota autópálya-határátkelőhely területén hat határsértőt fogtak el. A migránsok egyike palesztin, a többiek afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.