Térség

Hatvanhét határsértő huszonnégy óra alatt

Makónál, Nagylaknál és Csanádpalotánál is próbálkoztak a határsértők. Az utóbbi két helyen kamionba bújtak.

A járőrök tegnap hajnai 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között négy esetben, összesen 30 határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai közül egy fő líbiai, a többiek szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá kedden 8 óra 45 perckor a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során, egy román honosságú kamionban öt határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök február 16-án 17 óra 30 perc és ma reggel 5 óra 30 perc között három esetben, összesen 29 határsértőt tartóztattak fel Tiszasziget, Makó és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a csoportok tagjai szír, líbiai, marokkói és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá február 16-án 21 óra 50 perckor a Nagylak közúti határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során, egy román honosságú kamionban négy határsértőt találtak megbújva. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.