Hírek Térség Top Vélemény

Olvasónk kérdezi: de miért írunk folyamatosan a földeáki sportcsarnok építésről?

Egyik olvasónk kérdezte egy facebookos kommentben, hogy miért írunk folyamatosan a földeáki sportcsarnok építéséről. A válasz egyszerű, a makói járásban ez a legnagyobb, szeptember óta folyamatosan zajló beruházás. Ráadásul a község lakói fél évszázada vártak rá. És persze figyelmetlen: mindenféléről írtunk és írunk is, ami a makói térségben élők életét érinti.

Nem értik lelkes kommentelőink, hogy miért írunk egy-egy témáról többször is. Miért szerepel – ha naponta ugyan nem is -, de hetente legalább egyszer a földeáki sportcsarnok építése a Makó Híradó weblapon, illetve miért foglalkozunk rendszeresen a királyhegyesi óvodával?

Félt is, hogy mihez kezdek, ha a csarnok elkészül…

A sportcsarnok építése fél évszázados álma a földeákiaknak, ráadásul a maga 907 milliós beruházási költségével jelenleg a makói járás kistelepülésein jelenleg zajló legnagyobb értékű beruházás. Mely alakulása nem csak a földeákiakat érdekli (bár ők sem ballagnak el minden héten a Gagarin utcába, hogy azt szemügyre vegyék), de a faluból elszármazottakat, sőt azokat is, akik sem most, sem egykor nem éltek, laktak a községben és eszük ágában sincs odaköltözni – legalábbis az építkezés hírét lájkolók közül. De érkeztek visszajelzések azoktól is, akik nemhogy nem a községben, de még csak nem is Magyarországon laknak, hanem Írországban, az Egyesült Államokban vagy éppen Spanyolországban élnek és dolgoznak.

Szintén egy kommentelő nehezményezte, hogy szerinte sokat szerepel honlapunkon a királyhegyesi óvoda. Az oka pedig nagyon egyszerű: a kistelepülés óvodájában példaértékű nevelés zajlik (ahogy valószínűleg más óvodákban is) és ezt a nyilvánosság, a szülők számára is jól követhető, míg a húsz óvodásuk számára élvezetes módon végzik.

Aki azonban csak ezeket veszi észre az oldalunkon, az bizony sok-sok dologról lemaradt.

Így bizonyára elkerülte a figyelmét, hogy például a napokban megírtuk, hogy pitvarosi cég újítja fel a pitvarosi pedagógus szolgálati lakást , fejenként két kilós édességcsomagot kapott minden apátfalvi, az idén kétszázmillióból javítják a csapadékvíz-elvezetést Földeákon, használatbavételi engedélyre vár a pitvarosi Egészségház, február 28-ig lehet szavazni az óföldeáki erődtemplomra, a farsangról szól az apátfalvi/magyarcsanádi online előadás-sorozat, április elsején nyithat a földeáki piac, kis híján befejezték a nagyéri faluház felújítását, megépítik a makói járás hiányzó kerékpárútjait. De még annyi más mellett azt is, hogy harminc madáretetőt helyezett ki a kövegyi önkormányzat.

És korábban is rendszeresen írtunk például a Mezőhegyes-Pitvaros-Csanádpalota-M43-as felhajtó közti útfelújításról , illetve a Mezőhegyes-Pitvaros-Csanádpalota között tervezett kerékpárút állásáról. Ahogy többször is beszámoltunk például a kiszombori bölcsőde építéséről, majd az avatásáról. vagy annak idején az apátfalvi sportcsarnok,  illetve a csanádalberti művelődési ház építéséről és avatásáról  is.

Meg persze annyi másról…