Összesen huszonnégy rajzot készítettek a nagycsoportos ovisok a helyi könyvtár számukra kiírt farsangi pályázatára. A középső és kiscsoportosoknak kézműves foglalkozást rendeztek. A kép a díjátadó készült.

A Maroslelei Könyvtár a a Maroslelei Zengő Óvoda kis-, középső csoportosainak kézműves foglalkozással, míg a nagycsoportosainak rajzversennyel kedveskedett csoportjainak a farsang alkalmából.

A nagycsoportosok összesen huszonnégy rajzot készítettek „Az én jelmezem” témában.

A gyerekek nagy kedvvel és leleményességgel, remek ötletekkel és nagy buzgalommal láttak neki, hogy lerajzolják az általuk elképzelt vagy kívánt jelmezeket. Nem takarékoskodtak a színekkel. A pályázatra így rendkívül színes alkotások készültek: királylány, kalóz, vámpír(?), cica, méhecske(?), rendőr, űrhajós. Az alkotásokat a Maroslelei Könyvtár Facebook oldalán lehet megtekinteni.

Közülük első helyezett lett Holucsuk Tamara, második helyezett: Kolep Boglárka, míg harmadik helyezett lett Tóth Kristóf Sámuel. A helyezettek oklevelet kaptak. A kis- és középső csoportnak kézműves foglalkozással kedveskedtek, a könyvtár munkatársai.

— Minden csoport édességet kapott ajándékba egy általunk készített papírtasakban, melyen a csoportok jelei szerepeltek – közölte érdeklődésünkre Molnárné Gulyás Szilvia, közösségi civil szervező.

Az ünnepélyes díjátadást egyébként a Maroslelei Zengő Óvodában rendezték.

A Maroslelei Könyvtár szervezésében egyébként az idén ez már a második rajzverseny volt, hiszen a január 22-én ünnepelt Magyar Kultúra Napja alkalmából már hirdettek egyet. Akkor az általános iskolás korcsoportnak hirdették meg azt.

Hatvan diák hatvan rajzzal pályázott, a gyerekek megrajzolták (meseélményeik alapján) az ördögöt, az óriás nyulat, az akácmézet, de a Rubik-kocka, a fröccs, a Törley pezsgő, a vöröshagyma, a kamilla tea, Neumann János kibernetikai kutatásai(!), a dobostorta, a szürke marha és a szódavíz sem maradt ki a hungaricumok közül. Akkor az első négy osztály alkotásait külön-külön – osztályonként – értékelték, míg a felső tagozatosokét egyben…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest