Térség

Huszonhét határsértő és egy embercsempész huszonnégy óra alatt

Kiszombornál és a Csanádpalotánál is próbálkoztak. Az utóbbi helyen két kamionban tizenegyen lapultak, míg fel nem fedezték őket. A képen a vasárnap Kiszombornál elfogott határsértő. Fotó: police.hu.

A járőrök vasárnap 9 órakor egy határsértőt tartóztattak fel Kiszombor külterületén. Ellenőrzése során a férfi palesztin állampolgárnak vallotta magát, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni.

A határsértővel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Vasárnap 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között négy esetben, összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Szeged, Kiszombor és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá február 15-én hajnalban a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során, egy bolgár és egy román honosságú kamionban összesen 11 határsértőt találtak megbújva. A migránsok pakisztáni, afgán, iraki és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Az illegális migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a román sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.