A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki a vád szerint 2020. augusztus 14-én, hamisított bizonylattal, a testvére bankszámlájáról akart készpénzt felvenni az egyik helyi bankfiókban.

A vádirat szerint a vádlott a reggeli órákban megjelent az egyik belvárosi pénzintézet fiókjában. Az eljáró ügyintézővel közölte, hogy a banknál vezetett számlájáról 70 ezer forintot kíván felvenni. Ennek érdekében átadta neki a testvére nevére kiállított személyi igazolványt és lakcímkártyát, illetve átnyújtott egy pénzfelvételre vonatkozó pénztárbizonylatot is, melyen testvére nevét valótlanul ő írta alá.

Az ügyintéző észlelte, hogy a számla tulajdonosának aláírása eltér a bizonylaton szereplő aláírástól, így a pénz kifizetését megtagadta. Kifizetés esetén a bankot – üzletszabályzata alapján – a számlatulajdonos felé kártalanítási kötelezettség terhelte volna.

A férfit a Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség csalás vétségének kísérletével, közokirat-hamisítás bűntettével, valamint hamis magánokirat felhasználásának vétségével vádolja.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest