Ország-világ

Márki-Zay emberéleteket veszélyeztetne, hogy „térdre kényszerítse” Orbán Viktort

A Fidesz kommunikációs igazgatója szerint sokszor bizonyította már a baloldal, hogy a hatalomért bármire képes, de azért ez túlmegy minden határon.

Csütörtökön este az ATV műsorában emberéletek emberéletek veszélyeztetésének gondolatával játszott el Márki-Zay, mindezt annak érdekében, hogy megbuktassák a miniszterelnököt.

Ha egyszer az összes tanár azt mondaná, hogy sztrájkolunk és nem megyünk be, akkor Orbán Viktort térdre lehetne kényszeríteni, ha az orvosok mondanák ugyanezt, megszűnik az egészségügy hangzott el a műsorban a baloldali polgármestertől.

Erre a kijelentésre reagált Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója. Mint írja bejegyzésében, „ha Gyurcsány Ferenc, mint a baloldal vezetője nem határolódik el Márki-Zay kijelentésétől a holnapi évértékelőjén, azt úgy kell tekintenünk, hogy egyetértenek ezzel a szégyenteljes kijelentéssel.”

– „Márki-Zay Péter tegnap este az ATV-n arra buzdította az orvosokat, hogy állítsák le az egészségügyet. Meg is indokolta ötletét: azért veszélyeztetné a betegek életét, mert így Orbán Viktort „térdre lehetne kényszeríteni”. Sokszor bizonyította már a baloldal, hogy a hatalomért bármire képes, de azért ez túlmegy minden határon. Ha Gyurcsány Ferenc, mint a baloldal vezetője nem határolódik el Márki-Zay kijelentésétől a holnapi évértékelőjén, azt úgy kell tekintenünk, hogy egyetértenek ezzel a szégyenteljes kijelentéssel” – fogalmazott posztjában Hollik István.