Hírek Térség

Makónál, Kiszombornál, Nagylaknál és Csanádpalotánál is fogtak határsértőket

Harminc határsértőt fogtak a megyében az elmúlt huszonnégy óra alatt a járőrök. Makónál, Kiszombornál, Csanádpalotánál és Nagylaknál is. A kép illusztráció. Fotó: police,hu

A járőrök tegnap 5 óra 30 perc és  17 óra 30 perc között négy esetben, összesen hat határsértőt tartóztattak fel Makó, Szatymaz és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok albán, tunéziai, indiai, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá tegnap délelőtt a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen és a Nagylak közúti határátkelőhelyen, a román-magyar közös ellenőrzés során egy bolgár, egy török és két román honosságú kamionban összesen 18 határsértőt találtak megbújva. A férfiak afgán és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Szintén tegnap 22 órakor a román-magyar közös ellenőrzés során, egy román honosságú mikrobuszban hat határsértőt találtak megbújva a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a román sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.