Maroslelénél és Makónál gyalogosan, Csanádpalotánál  és Nagylaknál kamionba bújva érkeztek a határsértők.

A járőrök február 4-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között 16 esetben, összesen 76 határsértőt tartóztattak fel Maroslele, Klárafalva, Szeged, Deszk, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, líbiai, algériai, afgán, tunéziai, koszovói, valamint palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

Az egyenruhások emellett a román-magyar közös ellenőrzés során négy esetben, 16 határsértőt találtak megbújva két román és két török honosságú kamionban, a Nagylak közúti- és a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A csoportok tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt-, a két török sofőrrel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Február 4-én 17 óra 30 perc és ma hajnali 5 óra 30 perc között pedig további 11 esetben, összesen 40 határsértőt tartóztattak fel Makó, Kiszombor, Deszk, Szeged, Szatymaz és Ásotthalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok afgán, marokkói, szír, líbiai, valamint iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.

Az egyenruhások továbbá február 4-én 21 óra 30 perckor öt határsértőt találtak megbújva egy török honosságú kamionban a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A csoport tagjai afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök néhány órával később egy határsértőt fogtak el a Csanádpalota autópálya-határátkelőhely területén, aki iraki állampolgárnak vallotta magát, azonban tartózkodása jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A férfival szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest