A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a két, helybeli férfinak a letartóztatását, akiket a nyomozó hatóság kedd este vett őrizetbe kábítószer-kereskedelem bűntettének gyanújával. Fotó: police.hu

Mint arról korábban beszámoltunk: a megalapozott gyanú szerint a 21 éves M Sándor és a 29 éves T. Péter 2020 elejétől kezdődően heti rendszerességgel értékesített kábítószert – ún. kristályt, illetve marihuánát – több fogyasztó számára Hódmezővásárhely területén. Egyikük egy oktatási intézmény közvetlen közelében is árulta drogot, így az iskola udvarán tartózkodó tanulók is észlelhették az értékesítést.

A nyomozó hatóság a gyanúsítottak lakóhelyén végzett kutatások során kábítószer-gyanús anyagot, valamint kábítószer értékesítéséhez használt eszközöket is lefoglalt.

A kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelésére a szökés-elrejtőzés veszélye, az eljárás meghiúsításának veszélye valamint a bűnismétlés veszélye miatt tett indítványt.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon, telekommunikációs eszköz útján megtartandó üléseken fog dönteni – közölte az ügyészség.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest