Ország-világ

Rendszeresen bántalmazta az édesanyját

A férfi hol a hajánál fogva rángatta fel ülő helyéről, hol a falba verte a fejét, kétszer pedig fojtogatta. Most emeletek ellene vádat.

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly legalább négy alkalommal támadt az idős sértettre. A vádirat szerint a vádlott nem sokkal a vádbeli események előtt, válása után költözött vissza az egyik megyebeli faluban lakó édesanyjához. A férfi munkát nem vállalt, rendszeresen alkoholt fogyasztott és folyamatosan kölcsön kért a sértettől, melyek miatt köztük a viszony megromlott, állandóak voltak a veszekedések.

A vádlott 2020 augusztusában – mivel a sértett nem adott neki kérése ellenére sem kölcsön – az édesanyját a hajánál fogva a fotelből felrángatta, a falhoz húzta, majd a sértett fejét többször a falba verte. Ezután 2020 októberében hasonló okok miatt két alkalommal is a vádlott a fotelben ülő sértettre támadt, fojtogatta, majd fejen ütötte a vita során.

Legutóbb 2020 novemberében bántalmazta a vádlott az édesanyját, amikor is a sértett felvetette, hogy költözzön el, mire válaszul a férfi a hajánál fogva rángatni kezdte.

A sértett minden alkalommal 8 napon gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A járási ügyészség a sértett kapcsán elrendelt távoltartás hatálya alatt álló férfit testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.