Lezárult a HSZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium online versenye, amelyen a pályaválasztás előtt álló diákok vehettek részt, a négy fordulós versenyen pedig az iskolát is megismerhették.

Mint Kincses Tímea elmondta: az online versenyt a tanév elején hirdették meg a pályaválasztás előtt álló diákoknak, hiszen számukra is fejfájást okozott a pályaorientáció támogatása; a járványügyi helyzet miatt nem tudták az iskola épületébe bevonzani a diákokat, így olyan megoldásokat próbáltak találni, amely során nemcsak élőben bejelentkeznek vagy online nyílt napot tartanak, hanem a tanulókat is szerették volna megmozgatni, hogy játékos formában ismerhessék meg az ágazatokat, szakmákat.

Az igazgatótól megtudtuk, az online verseny négy fordulóból állt, amelyre kétfős csapatok jelentkezését várták, a legjobb három csapatot pedig jutalomban részesítették a mai napon. A díjazott csapatok közt szerepel egy mezőhegyesi, és két makói is. Bár a makói nyertesek a Bartók iskola tanulói, Kincses Tímea megjegyezte, a városból a legtöbb csapat az Almási tagintézményből nevezett.

– Azt gondolom, hogy a pályaorientáció lényege, hogy minél több lehetőséget megismerjenek, kipróbáljanak a nyolcadik osztályosok, és lehet, hogy nem azok a szakmák vonzzák őket, amelyeket nálunk lehet tanulni, de lehet, hogy ez által kaptak kedvet, vagy ismerték meg, hogy egy-egy ágazat vagy szakma, ezen belül mit is takar – hangsúlyozta az igazgató.

Kósa András, a makói Tesco áruház vezetője kiemelte: a Návayval már öt éve ápolnak nagyon jó kapcsolatot, gyakorlati képzőhelyként is jelen vannak az iskola életében, így innen jött az ötlet, hogy támogatnák-e ajándékokkal a versenyt, amire természetesen igent mondtak.

– Jelen pillanatban is nagyon sok tanuló van nálunk gyakorlaton, és a jövőben is úgy gondolom, hogy ez az együttműködés fent fog maradni, és akár tovább is tudjuk fejleszteni, hogy a következő generáció még több munícióval induljon el a nagybetűs életbe – fogalmazott az áruházvezető.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest