Térség Top

Gólyafészekről lepottyant gally miatt csúszott az ebéd Pitvaroson

A Pitvaros központjában hétfőn reggel keletkezett áramszünet miatt a konyha sem üzemelt. Így az ebéd csak egy órával később készült el, s szállították ki Pitvarosra, Ambrózfalvára, Nagyérre és Csanádalbertire. Négyszáz adagról volt szó.

Nem mindennapi baleset történt Pitvaros központjában hétfőn reggel, mely hatása egészen délutáni tartott, s a szomszédos Ambrózfalvára, Nagyérre és Csanádalbertire is kihatással volt. Mint Radó Tibor polgármestertől megtudtuk: A Kossuth és Arany János utca kereszteződésében, azaz a faluközpontban lévő villanyoszlopnál a gólyafészekről a vezetékekre lepotyogó gallyak miatt kapcsolt le az elektromos ellátó rendszer.

Az áramszünet elhárításáig a község központjában nem volt áram, ami több közintézményt is érintet. Ebből a legtöbb embert érintő kellemetlenség az üzemi konyhát érintette, ugyanis az áramszünet miatt nem tudtak időben ebédet főzni.

– Közel négyszáz adag készül itt naponta, s az áramszünet miatt körülbelül egy órát késtek az elkészítésével, hiszen az elektromos eszközöket a hibaelhárítás befejezéséig, azaz az elektromos áram visszakapásáig nem tudták működtetni a konyhai dolgozók – mondta Pitvaros polgármestere. Hozzátette, ebből a konyhából szállítják ki az ebédet a három szomszédos településre, így oda is később tudták csak kivinni.

A gólyafészekről a vezetékre hullott gally sorsáról nincs tudomásunk, a fészek gazdáig pedig jelenleg Afrikában pihennek…