Ország-világ

Felakasztotta gyermekkori barátját – rács mögött maradhat

A későbbi sértett meglopta gyermekkori barátja szüleit, mire a barát — megleckéztetendő a tolvajt — leütötte, majd felakasztotta.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a Szegedi Ítélőtábla felé indítványozta annak a kiskunhalasi elkövetőnek a letartóztatásának további fenntartását, aki ellen a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat.

A vádirat szerint az elkövető 2016 nyarán akként próbálta megleckéztetni a szülei sérelmére elkövetett lopás miatt volt barátját, hogy utóbbi személy tanyájának udvarán az éjszakai órákban őt megvárta, majd leütötte, végül a sértett önakasztásának látszatát igyekezett kelteni. Miután úgy vélte, hogy áldozata életét vesztette, a helyszínt elhagyta. A sértett életét az mentette meg, hogy őt az élettársa a kutyájuk segítségével megtalálta, majd az időközben értesített mentősök újraélesztették. A vádlott magatartása következtében a sértett maradandó, oxigénhiányos károsodást szenvedett.

A fellebbviteli főügyészség megítélése szerint a vádlott vonatkozásában a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének a veszélye az eljárás jelenlegi szakaszában is fennáll, ezért indítványozta, hogy az ítélőtábla a kényszerintézkedés indokoltságának felülvizsgálata során a vádlott letartóztatását továbbra is tartsa fenn.

A terhelt büntetőjogi felelőssége tárgyában eközben a bizonyítási eljárás a Kecskeméti Törvényszéken folytatódik