Közösségi finanszírozási kampányt indított a Maros Télisport Egyesület: tízmillió forintot szeretnének összegyűjteni, amelyből három öltöző- és egy szaniterkonténert építenének be.

– A Maros Télisport Egyesületnél hiszünk abban, hogy a most felnövekvő fiatal nemzedéket ki tudjuk mozdítani a számítógépek függő világából és a sport szeretetére tudjuk őket tanítani. Egyesületünk a télisportok nagy részét oktatja: 10 évvel ezelőtti alapításunk óta már létrehoztuk a makói jégkorong, jégtánc, sí és curling csapatokat. Kis csapat vagyunk nagy álmokkal! Azért dolgozunk, hogy a magyar jégsportot nemzetközi színvonalra hozzuk! – olvasható Asztalos Péter, az egyesület elnökének közleményében.

A Facebookon megosztott bejegyzésből kiderül, egyelőre nagy akadály számukra, hogy a téli sportokat csak a hidegebb hónapokban tudják űzni. „A fedett jégpálya, melyre az önrészt még a 2020-as év végére sikerült összegyűjtenünk, egy hatalmas előrelépést biztosít, az edzések és versenyek így nem lesznek szezonokra limitálva, egész évben élvezhetik a sportolóink a jeget” – olvasható a közleményben.

 

– A Tőkeportálon indított közösségi finanszírozási kampányunk célja, hogy támogassák azon terveinket, hogy a jégpálya mellé öltöző és szaniter konténereket tudjunk építeni, hogy a sportolók megfelelő körülmények között készülhessenek fel az edzésekre. Kampányunk során szeretnénk minimum 5 millió Ft-ot gyűjteni és megvalósítani a már régóta dédelgetett álmunkat. Segítsd Te is a magyar jéghoki ügyét – hívja fel a figyelmet Asztalos Péter a bejegyzésben.

Felkerestük az egyesület elnökét, aki érdeklődésünkre elmondta: a négy konténer tízmillió forintba kerül, a közösségi finanszírozás szabályzata szerint viszont ennek legalább a felét, mintegy ötmillió forintot kell összegyűjteniük, hogy rendelkezhessenek az összegyűlt összeg felett – amennyiben ez nem sikerül, akkor vissza kell utalniuk a beérkezett összegeket.

Asztalos Péter örömét fejezte ki, hogy a kampány indulásának első napjaiban a minimum összeg mintegy 12 százaléka össze is gyűlt, véleménye szerint viszont az igazi robbanás ez után fog történni, amikor a sajtó is felkapja, és eljut a jégkorong kedvelőihez a hír.

Mint hozzátette, az edzések jelenleg is zajlanak, hiszen versenyengedéllyel rendelkező játékosaik vannak, így mindenki készül; az U8, U10 és U14-es csapataik is. A marosi pengék szombaton Algyőn fognak megmérkőzni, amely hazai mérkőzésnek számít, hiszen a jégkorongszövetség az idei évben nem fogadta el a makói pályát, hiszen nem rendelkeznek öltözővel, így Algyőre helyezték a hazai mérkőzéseket, jövőre viszont már ez is teljesen más lesz.

– Ha sikerül a Tőkeportálon keresztül megvalósítunk a kampányt, akkor minden szabálynak meg fogunk felelni és a Magyar Jégkorong Szövetség örömmel fog engedélyt adni a pályánknak, hogy jövőre már itthoni versenyeket tudjunk szervezni – mutatott rá Asztalos Péter. Mint kiemelte, nagyon jól haladnak, hiszen egy TAO támogatást is megnyertek, ennek köszönhetően pedig már fel is mérték a területet, és elkezdődhet az új, hőszigetelt jégsátor gyártása, amelyet április 15-től bármelyik héten fel is építhetnek, ha pedig ez elkészült, akkor már a következő lépést is tervezi az egyesület, amelynek részeként a pálya méretét növelnék meg, ezzel egy újabb korosztály számára megnyitva a sportolási lehetőséget.

A közösségi finanszírozási kampány az alábbi linken érhető el:

www.tokeportal.hu/maros

Az egyesület felhívja továbbá a figyelmet: amennyiben nincs valakinek bankkártyája, de mégis szeretne segíteni, akkor utalással is támogathatja őket.

Név: Maros Télisport Egyesület
Bankszámlaszám: 11735074-23565548-00000000

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest