A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a letartóztatást fenntartó elsőfokú végzés helybenhagyására tett indítványt a Szegedi Ítélőtáblának a több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolt férfi ügyében. A képen a gyanúsított elfogása. Fotó: police.hu

A vádirat szerint a férfi 2004 novemberében Makón, az egyik idős sértett által egyedül lakott ingatlan kerítésén átmászott, majd a melléképületben elrejtőzött. A férfi a reggeli órákban a melléképületbe érkező idős nőt vascsővel többször megütötte, amitől a nő magatehetetlen állapotba került. Röviddel ezután érkezett meg a sértett lánya, akit a vádlott szintén többször megütött a vascsővel. A férfi ezután a sértetteket késsel megölte.

Az ügyben a Szegedi Törvényszék előtt folyik a büntetőeljárás. A törvényszék a vádlott letartóztatását az elsőfokú ügydöntő határozat kihirdetéséig fenntartotta. A végzés ellen a vádlott és védője jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a határozat helybenhagyására tett indítványt, mert úgy ítélte meg, hogy a kiemelkedő tárgyi súlyú, akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető bűncselekménnyel vádolt, állandó munkahellyel, bejelentett lakcímmel, szoros családi kötődéssel nem rendelkező férfi esetében fokozott a szökés, elrejtőzés veszélye. Emellett a törvényszék helyes következtetést vont le a bűnismétlés veszélyére is, mivel a férfit a terhére rótt bűncselekmény elkövetését követően szándékos bűncselekmény miatt elítélték, továbbá ellene egy másik büntetőeljárás is folyamatban van súlyos testi sértés bűntette miatt.

A fellebbviteli főügyészség a vádlott tekintetében megállapítható letartóztatási okokra, azok együttes súlyára figyelemmel a legszigorúbb kényszerintézkedés további alkalmazását ítélte szükségesnek.

A fellebbezésről a másodfokon eljáró Szegedi Ítélőtábla fog dönteni.

***

A megalapozott gyanú szerint 2004. november 16-én a délelőtt Sz. D., a gyanúsított vascsővel bántalmazta makói Szegedi utcai házában az ott lakó 71 éves asszonyt, majd elvágta a torkát, majd így végzett a néni időközben látogatóba érkező lányával is. A holttesteket újságpapírral betakarta, majd a vascsövet hátrahagyva távozott.

Az elkövető vénás sérülést szenvedett, a vért még a házban lemosta, ehhez azonban levette cérnakesztyűjét, így ujjlenyomatokat hagyott hátra. A rendőrség tavaly ezeket vetette össze ismét a Makón és Csongrád megye területén élet és vagyon elleni, erőszakos bűncselekményeket elkövetők ujjlenyomataival és így találtak rá a mórahalmi járásban élő, nőtlen, gyermektelen, vagyontalan és hajléktalan 46 éves gyanúsítottra.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest