Vádat emeltek azzal a férfival szemben, aki a gyermeke iskolai hiányzása miatt indult eljárásban lépett fel erőszakosan. A kép illusztráció.

A vádirat szerint a férfi kiskorú gyermekének ötven órát meghaladó iskolai hiányzása gyűlt össze, ami miatt védelembe vételi eljárás indult. A férfit tavaly december 8. napjára idézték meg az egyik megyebeli város családsegítő központjába, ahol a családgondozók konzultálni kívántak vele. A megbeszélés során a gondozók kilátásba helyezték, hogy amennyiben a jóváhagyott gondozási tervben foglaltakat a vádlott nem tartja be, úgy felmerülhet a gyermek családból történő kiemelése is. Ekkor a vádlott a nadrágja korcából elővett egy közel 50 cm hosszúságú kést, melyet maga elé tartva megfenyegette a sértetteket, hogy amennyiben elveszik tőle a gyermekét, vagy a gyermeke hiányzásával kapcsolatos eljárás nem a számára megfelelően alakul, úgy leszúrja őket.

A vádlott a sértettek felszólítására a kést végül eltette, majd az intézményből távozott.

A vádlott a fenti fenyegető magatartásával és kijelentésével a sértetteket jogszerű eljárásukban akadályozta. A családgondozók a jogszabály szerint közfeladatot ellátó személynek minősülnek. A Szentesi Járási Ügyészség a vádlottal szemben felfegyverkezve elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat.

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest