Térség Top

Csütörtökön áramszünet bénítja meg fél Királyhegyest

Holnap nem lehet receptet felíratni a királyhegyesi rendelőben, az orvos is csak a sürgős eseteket látja el és a Zsike trafik sem működik. Reggel 8 és délután 4 óra között ugyanis nem lesz áramszolgáltatás a falu egy részében.

Tervezett karbantartást végez Királyhegyesen holnap, azaz csütörtökön reggel 8 és délután 4 óra között az MVM Démász Áramhálózati Kft. Így a Béke utca 29. – 29. valamint a14. – 22., a Dózsa György utca 11. – 21., illetve 12. – 22., a Fő utca 14. – 14., a Jókai utca 5. – 29., illetve 6. – 40., a Kis utca 3. – 37., illetve 2. – 40/B. Szám alatt, valamint a külterület 6342. alatt a munkálatok idején szünetet az áramszolgáltatás, ahogy a Tanya 1-1-ben is.

Bár a munkálatok a szolgáltatás javítását és a biztonságát szolgálják, azért valószínűleg sokak számára jelentenek majd apróbb, nagyobb bosszúságot is, hiszen áram nélkül nem működnek a keringetőszivattyúk, a tévék, a wifi, a mikrohullámú sütők, a hajszárítók, az asztali komputerek, de a hűtőszekrényen ennyi idő alatt nem olvadnak le.

Amit a legtöbben tapasztalni fognak az lesz, hogy zárva lesz reggel 8 és délután 4 óra között a faluban közkedvelt Zsike Trafik, ahol nem csak világítás nem lesz, de a működéshez feltétlen szükséges online pénztárgép sem működik áram nélkül.

A királyhegyesi orvosi rendelő is felhívta a betegek figyelmét, hogy az áramszünet miatt délelőtt nem lesz az asszisztens, így a receptíratásra sem lesz lehetőség emiatt!

Bár dr. Bittó Csaba rendelési ideje holnap, azaz csütörtökön délután 1 órától délután 3 óráig tart tart, de az áramszünet miatt a rendelési idő alatt csak sürgős betegségek ellátása történik!

Az élet azonban a karbantartás végével, azaz legkésőbb délután 4 óra után visszaáll az eredeti medrébe. Azaz ugyanúgy zajlik majd, ahogy az korábban zajlott…

Az áramszünetről egyébként itt https://www.mvmnext.hu/aram/pages/online/aramszunet.jsf?id=1300480 lehet tájékozódni, a rendelő és a trafik pedig itt https://www.facebook.com/groups/700543800114867 hívta fel erre külön a helybéliek figyelmét.