Térség

Ötvenhét határsértő huszonnégy óra alatt

Kiszombornál és Csanádpalotánál is próbálkoztak. Az utóbbinál egy embercsempész segített volna nekik. Fotó: police.hu.

A járőrök január 25-én 5 óra 30 perc és január 25-én 17 óra 30 perc között hat esetben, összesen 30 határsértőt tartóztattak fel Kiszombor, Mórahalom és Ásotthalom közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

navigate_before
navigate_next

Január 25-én 17 óra 30 perc és január 26-án 5 óra 30 perc között öt esetben, összesen 15 határsértőt tartóztattak fel Kübekháza, Szeged és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír, algériai és palesztin állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Az egyenruhások továbbá ma hajnali 2 óra 15 perckor, illetve 3 óra 50 perckor a román-magyar közös ellenőrzés során 12 határsértőt találtak megbújva két román honosságú kisteherautóban a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen. A férfiak közül ketten török, a többiek iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt, a román sofőrökkel szemben embercsempészés miatt a román határőrizeti szerv járt el – közölte a rendőrség.