Térség Top

Éjszakai betyárok riogatják a királyhegyesieket

Kijárási korlátozás ide vagy oda, éjszakánként, rendszertelen időközökben ismeretlenek érkeznek Rákos felől a faluba, zörgetik fel a házakat, s világítanak be az ablakokon, főleg ahol idősebb asszonyok laknak. A helyi polgárőrök és a kihívott rendőrök eddig csak fantomokat kergetnek.

„Aggasztó híreket hallok kicsiny falumból, Királyhegyesről. Az elmúlt héten egy távoli településről egy csoport rendszeresen látogatja a falut, éjfél és hajnali négy közt . A faluban néhány házat végig zörgettek, és valahova be is zseblámpáztak. Pletyka szinten, mert ezt azért még nem erősítették meg, valahova be is törtek.

A kérdés persze csak annyi, hol a rendőrség? Mert tudnak róla, hisz a polgárőrséget már ugrasztották az ügyre , és akkor valószínűleg a polgármester is tud a dologról. Jó lenne valami hasznosabb és használhatóbb információt is tudni az ügyről, mielőtt komolyabb baj nem történik. Mivel a falu ifjúságának egy része kezébe vette a dolgok megoldását. És tudjuk, az soha jóra nem vezet . Mint 1993-ban , amikor szintén a falu lakóinak egy része tett rendet .

Persze kérdések merülnek fel bennem az üggyel kapcsolatban . Például , hogy tudtak idáig jönni Békés megyéből éjszaka ? És honnan tudják egyesek , hogy onnan jöttek? Kedves helyi illetékes képviselők, polgármester Úr , nem kellene már valamit tenni az ügyben? – írta be tegnap a község Facebook oldalára Takács István. (A bejegyzést azóta már eltávolították.)

Panasza nem egyedi, nekünk névtelenül már korábban jelezte valaki, hogy hajnali 3-kor becsöngettek a házába, de mikor félálomban kilesett az ablakon senkit sem látott az utcán.

– Hajnal 3-4 óra fele itt vannak a faluban, de rendszertelenül jönnek, van mikor hajnali 2-kor, de akadt már, hogy este 11-kor megérkeztek. Úgy jönnek be Rákos felől, hogy nem ég a kocsijukon a lámpa, azaz nem világítanak. Hiába vagyunk kinn éjszaka, bár három-négy kocsival is ellenőrizzünk, de eddig nem sikerült elkapni őket – mondta érdeklődésünkre Csikota Antal. A Királyhegyesi Polgárőr Szervezet elnöke hozzátette: ezeket a látogatásokat rendszeresen bejelentik a rendőrségnek, azok kijönnek, s mert nem bukkannak senkire, vissza is mennek.

– Ezek a titokzatos látogatók nem csak hétvégenként, de hét közben is zargatják a falubeliket, s nincs kiszemelt utcájuk vagy házuk, szinte minden utcában jártak már vinni még semmit sem vittek el, de zörgetnek az öregasszonyoknak. Azért is lehet nehezen megfogni őket, mert van, hogy két-három hétig nem jelentkeznek, majd minden nap jönnek – tette hozzá a polgárőr elnök, aki szerint a titokzatos látogatók a szomszédos Békés megyéből érkeznek, Tótkomlósról, Békéssámsonról, s Orosháza felől.

– Onnan tudunk a jenlétükről, hogy nekem állandóan szólnak, hogy itt zörgettek, ott zörgettek, de mire kiérünk a címre, addigra már eltűnnek – tette hozzá Csikota Antal.

Aki egyénként Makó-Rákos felől érkezik a faluba, a valóban jöhet Tótkomlós vagy Tótkomlóson át Békéssámson vagy akár Orosháza felől is, de jöhet Makó irányából is.