Makó

Két körzetben is elkészültek új járdák Makón

A költségvetés lehetőségeihez mérten tavaly is folytatódott a járdaprogram, az év legvégén Hadik György és Kovács Sándor körzetében is befejeződött a felújítás.

– Sok mindenre gondoltam, de arra nem, hogy egyszer januárban, verőfényes napsütés közben járdaépítésről beszélünk. – mondta el Hadik György arról, hogy a kedvező időjárás még tavaly év végén is engedte a munkavégzést.

Az önkormányzati képviselőtől megtudtuk, a Mészáros utcát 2019-ben kezdték meg, 2020-ban pedig ezt folytatták egy 193 méteres szakaszon, amelyet azért választottak ki, mert viszonylag nagy a forgalma.

Hadik György arról is beszámolt, hogy az ő körzetében még legalább 16 olyan utca van, ahol fel kell újítani a járdákat, ám az elsődleges cél az volt, hogy mindenhol minimum az egyik oldalon megoldott legyen a biztonságos közlekedés.

Mint Fekete Tibor beszámolt róla, tavaly csak a START Közmunkaprogramban tudott járdafelújítást csinálni az önkormányzat, erre idén is be lett adva a pályázat, így a divízióvezető-helyettes abban bízik, hogy legalább akkora területen lesz majd lehetőség most is felújításra, mint 2020-ban.

 

 

A tavalyi járdaprogramot a koronavírus járvány okán visszafogott költségvetés miatt Kovács Sándor is csak „fékezett habzású”-nak ítélte, de nem volt többre lehetősége most a városnak, mondta.

Az ő körzetében 240 méter járda újult meg a Torma Imre utcában, Dohány utcától a Holló utca sarkáig. Az önkormányzati képviselő terveiben ennek folytatása az Ady Endre utcáig, azon pedig a Gizellától a Fűtő utcáig tartó szakasz szerepel.

Kovács Sándor azonban arra is felhívta a figyelmet, hogy a költségvetés elfogadása után rögtön szükség van az előkészületek megkezdésére, hogy ne legyen arra példa, mint tavaly, hogy még karácsony után is járdát kellett csinálni a közfoglalkoztatottaknak.