Térség

Huszonhat határsértő huszonnégy óra alatt

Egy nap alatt összesen huszonnégy határsértő próbálkozott a megyében. Nagylaknál, Kiszombornál és Csanádpalotánál is próbálkoztak.

A járőrök január 18-án 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között két esetben, összesen négy határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok afgán és szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezenkívül a román-magyar közös ellenőrzés során ma reggel egy bolgár honosságú kamionban hat illegális migránst találtak megbújva a rendőrök a Nagylak közúti határátkelőhelyen. A magukat afgán állampolgárnak valló férfiak sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

17 óra 30 perc és január 19-én 5 óra 30 perc között két esetben, összesen hat határsértőt tartóztattak fel Röszke és Kiszombor közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a férfiak szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Továbbá a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során két török honosságú kamionban összesen 10 határsértőt találtak megbújva a rendőrök  január 18-án 19 óra 45 perckor. A migránsok afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A török sofőrökkel szemben embercsempészés, míg a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.