Térség

Nagylaknál és Csanádpalotánál is határsértőket találtak a kamionokban

Egy nap alatt összesen huszonhat határsértővel szemben intézkedtek a megyében. Csanádpalotánál hatan próbáltak egy kamion rakterében elrejtőzni, s heten bújtak el egy Nagylaknál belépni szándékozó török kamionban. Fotó: police.hu.

A járőrök január 14-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között egy esetben, összesen 2 határsértőt tartóztattak fel Szeged közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A román-magyar közös ellenőrzés során a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen 9 óra 15 perckor egy bolgár honosságú kamionban hat illegális migránst találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.

A járőrök január 14-én 17 óra 30 perc és 2021. január 15-én 5 óra 30 perc között három esetben, összesen 11 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Röszke közigazgatási területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. Ellenőrzésük során a migránsok szír, pakisztáni és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Nagylak közúti határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során tegnap 18 óra 25 perckor egy török honosságú kamionban hét illegális migránst találtak megbújva a rendőrök. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A migránsokkal szemben a román határőrizeti szerv járt el.