Ország-világ

Nem is lopták el az övtáskáját, pedig azt állította

Ittasan elhagyta az övtáskáját, majd feljelentést tett, hogy meglopták. Hatóság félrevezetése miatt áll bíróság elé.

A Hódmezővásárhelyi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki tavaly tavasszal valótlan tartalmú feljelentést tett a rendőrségen.

A vádirat szerint a férfi tavaly  május 8-án, az esti órákban ittas állapota miatt Hódmezővásárhelyen elvesztette az övtáskáját, melyben mobiltelefonja, okiratai valamint 500 forint készpénze volt. Annak érdekében, hogy családja előtt leplezze a történteket, másnap bement a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra, és ott feljelentést tett, melyben valótlanul azt adta elő, hogy az ittas állapotát kihasználva ismeretlen tettes lecsatolta derekáról az övtáskáját és azzal elfutott. Valótlan bejelentésében leírást is adott az állítólagos lopás elkövetőjéről is.

Két hét után a vádlott beismerte, hogy az övtáskát valójában elveszítette, így a lopás vétsége miatt indult nyomozást a nyomozó hatóság megszüntette, és hatóság félrevezetése miatt eljárást indított.

A vádlottat a járási ügyészség hatóság félrevezetésének vétségével vádolja, melyet az követ el, aki hatóságnál büntetőeljárás alapjául szolgáló olyan bejelentést tesz, amelyről tudja, hogy valótlan. A cselekmény két évig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.
A vádlott bűnösségének kérdésében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság fog dönteni.