Ország-világ

Megharagudott az anyjára, ezért dühében öt autót rongált meg

Ittasan kereste fel az édesanyja házát, akit nem is lett volna szabad látogatnia, kiabált egy sort, majd mikor az anyja nem válaszolt, szándékosan megrongált öt, az utcán parkoló autót.

Rongálás vétsége miatt emelt vádat  egy 19 éves kazincbarcikai nővel szemben az illetékes ügyészség. A vádirat szerint, a fiatal nővel szemben a bíróság távoltartást rendelt el az édesanyjától, valamint az általa lakott lakástól. A bírósági végzésben meghatározott időszak alatt a vádlott a nagyanyjánál lakott. A vádlott tavaly augusztus 4-én késő este, ittas állapotban az édesanyja lakásához ment, majd a lakóház előtti területről – különböző ruhaneműket kérve – kiabálni kezdett az anyjának. Mivel a nő nem válaszolt, a vádlott feldúltan visszaindult a nagyanyja lakására és útközben öt – utcán parkoló- személygépkocsit dühében szándékosan megrongált úgy, hogy azok oldalát egy ismeretlen eszközzel összekarcolta.

A vádlott cselekményével a gépjárművek tulajdonosainak 100 ezer és 280 ezer forint közötti kárt okozott, melynek megtérítése iránt a sértettek mindegyike polgári jogi igényt terjesztett elő a vádlottal szemben.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség a büntetlen előéletű nőt öt rendbeli rongálás vétségével vádolja és vele szemben tárgyalás mellőzésével, büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban közérdekű munka büntetés kiszabására és a sértettek által előterjesztett polgári jogi igény elbírálására tett indítványt a Kazincbarcikai Járásbíróságnak.