Térség Top

Április elsején nyithat a csanádalberti minibölcsőde

A terveknek megfelelően, határidőre elkészült a 71 millió forintos pályázat segítségével épített csanádalberti minibölcsőde, melyet a héten be is rendeznek. A bölcsi, mely négy kistelepülést szolgál ki, április elsejétől üzemel.

Egy TOP–os pályázaton nyert 71 millió forintot egy, a négy szomszédos kistelepülés igényeit kiszolgáló minibölcsőde létesítésére a csanádalberti önkormányzat. Az új intézményt az erre a célra megvásárolt Fő utcai egykori lakóházban alakították ki, s a tervek szerint tavaly december 31-ig kellett befejeződniük a munkálatoknak. Az épületet, kívül és belül teljesen átalakították, annak érdekében, hogy alkalmas és megfelelő legyen a gyermekek minibölcsődei elhelyezésére.

– Teljesen elkészült a minibölcsi, már a pótmunkák is befejeződtek az erre a célra átalakított épületen – mondta érdeklődésünkre Csjernyik Zoltán. A község polgármestere hozzátette, hogy miután az összesen berendezést, szükséges eszközt már korábban megvásárolták, a minibölcsődét a héten teljesen be is rendezik. S az intézményt, a szükséges engedélyek beszerzését követően, április elsején nyitják meg.

smart
smart
smart
navigate_before
navigate_next

– Az összesen hetvenegymilliós összegben benne van az a hétmillió-hatszázezer forintba kerülő jármű is, mellyel majd a környező településről tudjuk szállítani a gyerekeket reggel a minibölcsődébe, majd délután onnan haza. Nagyérről, Pitvarosról, Ambrózfalváról és Csanádalbertiről várjuk ide majd a gyerekeket, de korábban már egy mezőhegyesi házaspár is érdeklődött, hogy hozhatják-e majd ide hozzánk a gyermeküket – árulta el még korábban, azaz az építkezés idején a község első embere.

A térségi igényeket kiszolgáló csanádalberti minibölcsődébe egyébként egy időben összesen tizenhat gyermek járhat majd – két csoportban.