Hírek

Vona Gábor is szégyelli a Jobbik legújabb húzását

Újabb gyomorforgató tartalommal jelentkezett a Jobbik Béres Ferenc Attila által vezetett kommunikációs stábja – írja a Magyar Nemzet.

A Zsúrpubi nevű jobbikos álhírportál volt főszerkesztője – a párt jelenlegi kommunikációs igazgatója – által vezetett csapat most kereszténygyalázó mémet osztott meg a Jobbik Facebook-oldalán. Úgy tűnik, jó ötletnek tartották, hogy megbélyegezzék hitük miatt Trump támogatóit, valamint Orbán Viktor híveit. A közzétett mém miatt még Vona Gábor, a Jobbik korábbi elnöke is felháborodásának adott hangot.

– Most tényleg a feszület, meg Jézus a legnagyobb probléma a NER-rel? Annyi mindent lehetett volna még róluk mutatni! Miért pont ezt kellett? Ez a Jobbik problémája? – írta a volt elnök. Hozzátette: „Szégyellem magam, és örülök, hogy nem vagyok most köztetek. Ez gyalázat. Balról előzzük a DK-t…” – a mondat végére pedig egy olyan smileyt rakott, amely épp elhányja magát.

 

 

Az „Adj címet a képnek” kampány során nem először veri ki a biztosítékot a párt által közzétett tartalom. Mint arra a Magyar Nemzet rámutatott, a párt január 8-i Facebook-posztja a nyugdíjasokat gyalázta. A képen a „Trump-sámánként” elhíresült férfi és egy láthatóan dühös, idős hölgy között vontak párhuzamot.

 

 

A posztot végül levette a Jobbik a Magyar Nemzet cikke nyomán, amelyben rámutattak: a képen szereplő hölgy nem Orbán híve, hanem vélhetően a Jobbik potenciális szavazója, aki 2016-ban a Kossuth téren tüntetett a Népszabadság bezárása ellen és ekkor mutatta dühösebbik arcát. A lap az eset után kérdésekkel fordult a párthoz, amely a mai napig nem válaszolt arra, hogy bocsánatot kértek-e a képen látható hölgytől vagy családjától.

A gyűlöletkeltő mémek kapcsán érdemes kiemelni: a Jobbik elnöke, Jakab Péter nemrég arról beszélt, hogy pártja elősegítené a társadalmi megbékélést.

A fideszes politikusok nem a kereszténység, hanem a gyűlölet katonái, Orbán pedig egy hamis próféta – írta közleményében a Jobbik, amelyet az Index.hu szemlézett.. A „feszületes bejegyzést” ért kritikákra válaszul közölték: „hiába akarják azt fideszes politikusok és a NER érdekében tevékenykedő emberek szándékosan félremagyarázni – éppen arról szólt, hogy Trump és Orbán felhergelt fanatikus hívei a feszület mögé bújnak.”

A párt közleménye azért mókás, mert saját képviselőjük Balczó Zoltán is kritizálta a bejegyzést és a Jobbik kommunikációs stábjának ámokfutását, amelyet „gyűlöletkeltésnek” nevezett. A Jobbik közleménye szerint akkor Balczó is „a NER érdekében tevékenykedő ember”, vagy az is lehet, hogy a párt kommunikációja csak összeomlott. Ennek eldöntését az olvasóra bízzuk.