Tavaly szeptemberben tették le az alapkövét az összesen mintegy 2,4 milliárd forintból megvalósuló újjáépített iskolának, az önkormányzat most sajtótájékoztatón számolt be a beruházás haladásáról.

A járványhelyzetben is kiemelt feladat a fejlesztések zökkenőmentes megvalósítása, amely folyamatosan zajlik, mondta el Farkas Éva Erzsébet, hozzátette: az egyik legnagyobb beruházás most a tavaly szeptemberben ünnepélyes alapkőletétellel indult Almási iskola teljeskörű megújítása.

A polgármester a beruházásért köszönetet mondott a kormánynak, amely 1,4 milliárd forint uniós forrást biztosított hozzá, és Lázár Jánosnak, aki a fejlesztéshez még 1 milliárd forint plusz forrást lobbizott ki. Az Almási iskolában jelenleg mintegy 230 diák tanul, a fejlesztés után az intézmény ennek majdnem a dupláját lesz képes fogadni, 21. századi körülmények között, hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet.

– Számunkra azért is fontos ez a fejlesztés, mert úgy gondolom, egy iskolát építeni a legszebb, legnemesebb feladat a város közössége számára. – fogalmazott, hozzátéve, hogy városfejlesztés szempontjából is mérföldkőnek számít a beruházás.

A Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ igazgatója kiemelte, az új épületben többek között nyelvi labor, informatikai, természettudományos szaktanterem, könyvtár, aula, porta, orvosi szoba, új bútorok, és taneszközök is rendelkezésre állnak majd.

– Az oktatás jelenleg is zavartalanul folyik, a munkaterületet a cég jól körülhatárolta, a gyerekek teljesen biztonságosan tudják megközelíteni a termeiket, a tornacsarnokot, és az ebédlőt is. – mondta el Miklós Anikó a Makó Híradó kérdésére.

 

 

Sebesi János, a Dél-Konstrukt Kft. építésvezető arról beszélt, hogy a munkaterületet négy részre osztották jelenleg alapozási, szerkezetépítési, betonozási, vasbeton szerelési munkálatok vannak folyamatban, kérdésünkre azt is hozzátette: a munkafolyamatok egy részét -5 fokig tudják elvégezni, de van olyan részfeladat, amit ez alatt is lehet csinálni.

A körzet önkormányzati képviselője hangsúlyozta, nagy öröm számára, hogy a választókerületében valósul meg a város egyik legnagyobb beruházása, amely szerinte a lehető legjobb időben van lehetősége megvalósítani Makónak.

– A kormány által bevezetett családtámogatások hatására a gyermekek száma növekedni fog, mire ez érezhetően látszódik már, az új oktatási intézmény is elkészül, 21. századi körülmények között tudja majd fogadni a gyerekeket. – fogalmazott Kovács Sándor.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest