A Hódmezővásárhelyi SZC Návay Lajos Technikum és Kollégium igazgatójával, Kincses Tímeával a 2020-as év sikereiről, fejlesztéseiről, és a KERI-anno kezdeményezésről is beszélgettünk.

– Sikeres évet tudhat maga mögött a Hódmezővásárhelyi SZC Makói Návay Lajos Technikum és Kollégium: sikernek könyveljük el, hogy rugalmasan tudtunk alkalmazkodni a járvány okozta helyzethez, a digitális oktatás működtetése gördülékeny volt. Sikeres volt a tavalyi év beiskolázása is: 6 osztályban 156 új tanuló és három osztályban 106 felnőtt kezdte meg iskolánkban a tanulmányait. Továbbá sikerként könyvelhető el, hogy további fejlesztések, beruházások megvalósulása tette még színvonalasabbá az oktatás menetét, esztétikusabbá és modernebbé környezetünket – osztotta meg a Makó Híradóval Kincses Tímea.

Az igazgató rámutatott: korszerű hőközpont és két új kazán beüzemelésével megújulhatott a fűtés mindkét épületükben. A létszámnövekedés okán három új tantermet alakíthattak ki a Bajza utcai telephelyen, és két termet tehettek oktatásra alkalmassá a kollégiumban, ahol egy közösségi teret is kialakítottak. A főépület felső aulájában is közösségi teret nyitottak, továbbá fényáteresztő és sötétítő függönyök felszerelésével, új bútorokkal tették hangulatosabbá tantermeiket minden épületükben.

– A szakmai oktatást az eszközpark bővítésével, modernizálásával tehettük hatékonyabbá: alapfémműhelyet alakíthattunk ki a Bajza épületben, ugyanitt folyamatban van a mechatronikai labor és egy tanbolt kialakítása. A kereskedelmi tanirodában hat új pénztárgép segíti a kereskedő ágazatban tanulók oktatását – emelte ki Kincses Tímea. Mint megtudtuk, az informatikai eszközeik teljes cseréje valósulhatott meg az egyik tantermünkben, továbbá tableteket, interaktív táblákat, szervert és projektort is kaptak.

– Azok a 8. osztályos tanulók, akik pályaválasztás előtt állnak 9 ágazat 17 szakmájából választhatnak nálunk. Képzéseinket a helyi munkaerőpiaci elvárások mentén folyamatosan felülvizsgáljuk, ha szükséges, alakítjuk. Így indulhatott el az idén a Turizmus-vendéglátás ágazat oktatása – mutatott rá az igazgató.

Megújult az iskola honlapja is, és sikeresen elindították a KERI-anno oldalt a Facebookon, amely létszáma már átlépte az ezernégyszáz főt.

– Szeretnénk, ha egymásra találnának az egykori diáktársak és visszaidéznék az alma materben töltött évek emlékeit, hangulatát. Ugyanakkor szeretnénk a KERI fennállásának 100. évfordulójára felkészülni, az egykori ”kerisek” ötleteit meghallgatni, velük együtt ünnepelni! – hangsúlyozta Kincses Tímea.

– Elégedett vagyok iskolánk teljesítményével. Hálás vagyok kollégáimnak, akikkel együtt dolgozunk iskolánk elismertsége érdekében, illetve köszönettel tartozom a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumnak a támogatásáért. Az elégedettség azonban további fejlődésre sarkall – fogalmazott az igazgató.

 

Borítókép: archív fotó – Kincses Tímea bemutatja az iskola új pénztárgépeit

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest