Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Varga Ferenc lesz Czirbus Gábor utódja, Makón a járvány idején nem lassulnak, hanem felgyorsulnak a fejlesztések Lázár János szerint, közösségi élménnyé vált az első hó a királyhegyesi óvodában.

Farkas Éva Erzsébet kedden sajtótájékoztatón jelentette be az új alpolgármester személyét, plusz egy új önkormányzati tanácsadót. Egy portálunknak nyilatkozó jogi szakértő azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy a képviselőkkel is egyeztetett, polgármesteri határozatban meghozott mostani döntést a rendkívüli jogrend megszűnése után testületi ülésen szavazásra is kell bocsátani. Czirbus Gábor arról tájékoztatta portálunkat, hogy nem veszi fel az őt megillető végkielégítést.

Kétszáz mázsa tűzifát ajánlottak fel a rászorulóknak: a Makó Város Fejlődéséért Közalapítványon keresztül segíti tűzifával a rászorulókat a két kft. ügyvezetője.

A városnak a jövőbe kell fektetnie, írja a térség országgyűlési képviselője a makóiak postaládájába eljuttatott szórólapján, amelyben kiemeli: büszke rá, hogy az itt élők képviseletében kormánybiztosként felügyelheti a Hagymatikum beruházását.

Igazi közösségi élménnyé vált az idei első hóesés a királyhegyesi Napsugár Óvodába járó gyerekek körében, akik sikítva rohantak ki az udvarra, hogy hóembert építsenek, hógolyókat gyúrjanak és havon csúszdázzanak. Tavaly – nem lévén hó – erre nem volt lehetőségük.

Kormányhatározat jelent meg a hétfő esti Magyar Közlönyben Orbán Viktor kormányfő aláírásával a vidéki Magyarország megújításáról, a hazai mezőgazdaság és élelmiszeripar versenyképességének, valamint a gazdák támogatási szintjének a 2021–2027-es időszakban történő megőrzéséről címmel. Ennek ötletgazdája Lázár János lehetett.

A kedden Magyarországra érkezett Pfizer- és Moderna-vakcinaszállítmányok további 51 ezer ember oltását teszik lehetővé – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.