Radó Tibor polgármester arra figyelmeztet mindenkit, hogy egy 2008-as kormányrendelet értelmében tilos élőfára felszegezni, felrajzszögezni, tűzőkapoccsal felszögezni a hirdetéseket. Az ugyanis még mindig elő-előfordul a községben. A képen egy hirdetés. Károsítja a fát, nem hatékony és főleg nem szép.

Bár ma már a „Választási malacok eladók” vagy a „Kukorica van eladó!”, illetve a „Disznóval fedeztetést vállalok” típusú hirdetések az internetre kerültek, azért Pitvaroson vannak, akik a hirdetményeiket a mai napig az élő fák törzsére szögezik ki. Ami két ok miatt is helytelen, az egyik, hogy könnyű letépni, gyorsan leázik és a kutya sem nézi. A másik: egy a környezetvédelemmel kapcsolatos kormányrendelet megtiltja bármiféle szög, rajzszög, tűzőkapocs élőfába való beszúrását. Azt azonban felcelluxozni még lehet.

Radó Tibor, Pitvaros polgármestere a Facebookon hívta fel minderre a községben élők figyelmét.

– Sajnos, néha-néha előfordul, hogy élő növényzetre szöggel, meg egyéb dologgal rögzítenek plakátokat. Nem mondom, hogy minden nap, de azért évente többször előfordul. Ez nekem nagyon nem tetszik, ráadásul erre van 2008 óta egy kormányrendelet – mondta Radó Tibor, amikor telefonon felhívtuk.

Ha nem hiszi mindezt, akkor hallgassa meg a saját füleivel, hogy mit is mondott a polgármester:

A fára tűzködött cetlik szögei, rajzszögei és tűzőkapcsai egyébként nem csak károsíthatják a növényeket, de lifegő papírdarabok baromi rondák is, még ha celluxszal ragasztották is fel azokat. Főleg, hogy akkor sem távolítja el a fáról a készítője azokat, ha az így kibiggyesztett hirdetése tartalma már réges-régen elavult, azaz elkeltek a választási malacok, már nincs eladó kukoricája, s a kandisznója is réges-rég kiöregedett a pároztatásból, nem bírva már az iramot az ólban a fiatalabb emsékkel.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest