Befejeződött a királyhegyesi Egészségház és a kövegyi ravatalozó felújítása, élvezték a gyerekek a maroslelei könyvtárban rendezett művésztábor programjait, a polgármester szervezte a nagylaki napközis tábort, feloszlatta magát a csanádpalotai képviselő-testület, de azóta sem tudták kiírni az időközi választást és a hónap folyamán folyamatosan gyötörték a szúnyogok a Maros-menti településeken élőket. Ezek is történtek a makói járás kistelepülésein tavaly júniusban.

Ebben a hónapban sem tágított a koronavírus. Horvátországban rekordokat döntött, az ott nyaralók pedig haza is vitték. Hozzánk is. Igaz ebben a hónapban még csökkent a hazai megbetegedések és halálozások száma.

Július 1.: 4 millió 999 ezer 980 forint támogatást nyert a földeáki önkormányzat a települési szintű kulturális vonzerőre alapuló, ökoturisztikai, aktív turizmushoz kapcsolódó közösségi fejlesztések című pályázati felhívás keretében. A projektnek köszönhetően interaktív táblák segítségével kerülhetett sor a település látványosságainak, jeles pontjainak bemutatására.

Átadták a munkaterületet, megkezdődött a pitvarosi iskola felújítása, melyre a tankerület 482,68 millió forintot.

A Földeáki képviselő-testület a helyi temetőben és az Egészségháznál emlékezett meg azokról, akik életükben sokat tettek a községért. A Hősök Napja alkalmából a világháborús emlékműnél is most koszorúztak.

Július 2.: Befejeződött a királyhegyesi Egészségház felújítása, melyre a község 30 millió forintot nyert a Magyar Falu Programban.

Elkészült a kövegyi ravatalozó felújítása, a községi önkormányzat által elnyert öt és félmillió forintnak köszönhetően.

Július 3.: Belülről is befejeződhet a nagylaki községháza felújítása, miután a helyi képviselő testület elfogadta az ezzel kapcsolatos legolcsóbb, 799 ezer forintos árajánlatot, melyben benne van a munka- és az anyagköltség is.

Július 6.: Élvezték a gyerekek a maroslelei könyvtárban rendezett művésztábor programjait.

Három csanádpalotai házra is rádőlt egy-egy fa.

Július 7.: Botrány Csanádpalotán, ki akarta zárni a testületi ülésről az ott megjelent lakosokat Debreczeni István polgármester.

Július 8.: Levendulatúrán jártak a földeáki könyvtár nagyijai. A koronavírus veszélye miatt ugyanis csak szabadtéri rendezvényeket szervez a földeáki könyvtár.

Július 9.: Huszonhárom milliót nyert rendelőfelújításra Kövegy.

Félreértés miatt határozatképtelen lett a csanádalberti együttes testületi ülés.

Július 11.: Átadták az új játszótéri elemeket Kiszomboron.

Július 12.: Nagy Tibor és Maczelka Róbert Csanádalbertiről indultak motorostúrára. Trianon századik évfordulóján arra vállalkoztak, hogy körbemotorozzák a Nagy-Magyarország határait. Ez a koronavírus miatt teljesen ezért nem teljesen sikerült.

Július 14.: Levélben is figyelmeztette a Kormányhivatal Csanádpalota polgármesterét, hogy az önkormányzati törvény alapján hívja össze a képviselő-testületet, és tárgyalják meg a korábban napirendre nem vett a testület feloszlatását javasló indítványt.

Átdolgozzák a maroslelei tornacsarnok terveit. A Beruházási Ügynökség a Makó Híradó érdeklődésére azt írta: „Maroslele „A” típusú tornaterem építése kapcsán a közbeszerzési eljárás lezárását követően az ajánlati kötöttség ideje alatt nem született döntés, így ez esetben a feltételes közbeszerzési eljárás újbóli lefolytatása szükséges. Jelenleg folyamatban van a beruházás tervdokumentációjának felülvizsgálata az energetikai megfelelőség vonatkozásában. A tervek átdolgozását követően a BMSK Zrt. azonnal elindítja a kivitelező kiválasztására vonatkozó feltételes közbeszerzési eljárást.”

Ideiglenes helyen működnek a buszmegállók Pitvaroson, miután Pitvaros és Csanádpalota közt dolgoznak az útfelújításon, mely csak egy része a Mezőhegyes és az M43-as autópálya közti 22 kilométeres szakasz teljes felújításának. A Mezőhegyesi úton is dolgoznak.

Július 15.: Harminc fát nyert Nagylak az országos fásítási programban.

Július 17.: Feloszlott a csanádpalotai képviselő-testület. Ám az időközi polgármester és képviselő-választást a koronavírus miatt mindmáig nem lehetett megtartani.

A csongrád-bokrosi westernvárosban is jártak a pitvarosi hittantáborosok.

Július 20.: Tizenhétmillióból javították a maroslelei temetőhöz vezető utat.

Július 21.: Ösztöndíjjal segíti a hátrányos helyzetű diákokat a maroslelei önkormányzat.

Július 23.: Bejelentette indulását az időközi választáson Szirbik Imre, Kiszombor alpolgármestere.

Kétszázmillió forintot nyert arra a Magyar Falu Programban a magyarcsanádi önkormányzat, hogy rendbe tétesse a községi árokrendszert. Jelenleg is zajlanak a munkálatok előkészületei.

Július 24.: Kolozsvári Rozália polgármester szervezett napközis tábort Nagylakon.

Július 27.: A Magyar Falu Programnak köszönhetően 29 millió 999 ezer 305 forintot nyert az egyházi közösségi tér fejlesztésére a maroslelei Magyarok Nagyasszonya Plébánia. A felújítás után nem csak az egyházközség céljait szolgálja majd az épület

Július 28.: Szekeres Krisztián mégsem indul a szeptemberi kiszombori időközi választáson. Az önkormányzati képviselő a közösségi oldalán arra ösztönzi a lakosokat, hogy a Szegvári Ernőné lemondása miatt kiírt időközi választáson támogassák szavazatukkal Szirbik Imrét.

Július 30.: Tíz-tízezer forintos beiskolázási támogatást kapnak a csanádalberti diákok – döntött róla a helyi képviselő-testület.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest