Hírek Térség Top

Közösségi élménnyé vált az első hó a királyhegyesi óvodában

Igazi közösségi élménnyé vált az idei első hóesés a királyhegyesi Napsugár Óvodába járó gyerekek körében, akik sikítva rohantak ki az udvarra, hogy hóembert építsenek, hógolyókat gyúrjanak és havon csúszdázzanak. Tavaly – nem lévén hó – erre nem volt lehetőségük.

Ami a közlekedők számára bosszúság, az öröm a gyerekeknek – ahogy az idei első hó is az volt tegnap a királyhegyesi Napsugár Óvodába járó apróságoknak, akik első kézből és közösen az udvaron ismerkedtek a hóember építés, hógolyógyúrás és a havon való csúszdázás élményével.

– Kicsit hógolyóztunk, készítettünk egy nagyon mini hóembert, egy zsákba rakott plédre ülve csúszdázhattak a gyerekek. Az időjárás kedvező fordulata, hogy tudunk foglalkozni a hóval, a téli örömökkel – árulta el Németh Angéla, a királyhegyesi Napsugár Óvoda vezetője.

A hétfői hónak mind a tizennyolc királyhegyesi ovis nagyon örült, boldogan sikítozva, kitörő örömmel szaladtak ki az udvarra.

navigate_before
navigate_next

– Már az anyukájukkal, testvérükkel az óvodába érkező gyerekek is hóesésben jöttek, de a barátokkal, csoporttársakkal közös havas élmény sokkal nagyobb volt, mint a reggeli. Az óvodai foglalkozásoknak is jól jött a hó, hiszen tevékenység központú a nevelési tervünk, azaz ilyen programokkal dolgozunk. A január pont az újév kezdete, a megújulásé, s haladunk a téli öltözködés, a tél örömei felé a gyerekekkel. Nálunk mobil a hét, ha hó van, akkor ezt azonnal kihasználjuk. Azaz átcserélődtek a hetek, azaz a téli ruházattal való ismerkedést vagy a madáretetéssel kapcsolatos foglalkozásokat rugalmasan tudjuk átcsoportosítani. Ahogy tettük azt most is… – fűzte hozzá az óvodavezető.

Az idei tél első havazása már csak azért is jelentős, mert tavaly egyáltalán nem esett, így nem csak egy, hanem két évfolyamnyi gyerek is először találkozott vele, szerezhetett „havas” hógolyós, csúszkálós és mini hóemberes élményeket…

És az időjárási előrejelzések szerint a hónap még egy darabig örülhetnek a gyerekek.