Ország-világ

Kikosarazták, ezért szegeket szórt az útra

A 77 éves férfi hiába akart udvarolni, elutasították közeledését, erre szögekkel szórta mg az utat szerelme háza környékén.

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a 77 éves osztrák férfi egy Mosonmagyaróvár melletti település utcáján szórt szegeket az úttestre.
A vád szerint a 77 éves osztrák férfi 2019 decemberében, a gépkocsijából haladás közben 30 m-es útszakaszon 5-7 cm hosszúságú szegeket, csavarokat szórt ki.

A mögötte haladók észlelték tettét, és értesítették a rendőrséget, így baleset, anyagi kár nem keletkezett. Az eljárás során kiderült, hogy a terhelt korábban udvarolni próbált egy, a környéken lakó hölgynek, aki viszont elutasította a férfi közeledését. A terhelt ezért bosszúból szórta ki a szegeket a nő lakóhelyénél.

Az ügyészség a férfit közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. Vele szemben a vádiratban pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, valamint indítványozta, hogy a terheltet a bíróság tiltsa el a járművezetéstől.

A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni.