Ország-világ

Megölte és elásta volt élettársát

A féltékeny férfi addig bántalmazta volt élettársát, míg a meghalt, majd a holttestét a kocsija csomagtartójába tette, s végül elrejtette. A képen: helyszínelők hantolják ki a nő holttestét. Fotó: police.hu.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség indítványt tett annak a 32 éves férfinek a letartóztatására, aki tavaly december 22-én, Karcagon megölte és elásta volt élettársát.

Az ügyészség indítványa szerint a férfi élettársi kapcsolata 2020. végére, a többnyire féltékenységből eredő rendszeres veszekedések miatt helyrehozhatatlanul megromlott. Ezért a férfi 2020. december 6-án, kisfiával együtt hazaköltözött a szüleihez. A férfi december 22-én meglátogatta volt élettársát Karcagon, a korábban közösen lakott lakásukban azért, hogy gyermeke találkozhasson az anyjával.
A férfi és volt élettársa ez alkalommal is összeszólalkozott a lakásban. Vitájuk veszekedéssé, majd kölcsönös verekedéssé fajult.
Verekedés közben a férfi egy hirtelen mozdulattal a sértett nyaka köré fonta a karját és erősen a mellkasához szorította a nő fejét. A gyanúsított a szorításból csak akkor engedett, amikor már azt érzékelte, hogy a sértett elveszítette az eszméletét.
A nő az elszenvedett bántalmazás következtében a helyszínen elhalálozott. Ezt követően a férfi a gépkocsija csomagtartójába tette, majd másnap elásta a holttestet.

A gyanúsított a rendőrségen. Fotó: police.hu

A nyomozó hatóság felkutatta a nő holttestét, jelenleg orvosszakértők vizsgálják a halál pontos okát. A főügyészség azért indítványozta a férfi letartóztatását, mert – a kiszabható büntetés súlyossága és a gyanúsított eddig tanúsított magatartása miatt – tartani kell attól, hogy szabadlábon hagyása esetén elrejtőzne a hatóságok elől, illetőleg bizonyítékok megsemmisítésével nehezítené a nyomozást.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírója ma az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés végleges – közölte az ügyészség.