Térség Top

Konnektorból tankol a pitvarosi konyha új kisteherautója

A használt Nissan e-NV200 kisteherautót decemberben vásárolták, s azzal szállítják az ebédet a négy szomszédos kistelepülésre. A feltöltéséhez szükséges áramot napelemtáblával termelik meg.

– Köszönet a kollégáknak, a konyhán dolgozóknak mert az általuk elért eredmény, a kitartás gyümölcse, hogy vásárolhattunk egy pár éves elektromos szállítójárművet. A teljesen elektromos meghajtású dobozos Nissan e-NV200 kisteherautó lesz a jövőben az élelmiszer szállító autónk – tette közzé Radó Tibor, Pitvaros polgármestere nemrégiben a Facebookon. – A sok megállás és újbóli elindulás miatt egy robbanómotoros járművel csak jelentős üzemanyag fogyasztás és környezeti terhelés mellett lehetett közlekedni. Az új és elektromos jármű semmilyen káros anyagot nem bocsát ki magából a közlekedés során és a betöltött áramot is igyekszünk a napelemekkel megtermeltetni. Hálásan köszönöm Gőghné Erzsike és munkatársai kitartását és munkáját. Ízletes ételeiket takarékosan és megfelelő alapanyagokból tudták elkészíteni számunkra és az új beruházás sem terhelte meg az önkormányzatot, mert ki tudták termelni a jármű költségét.

– Az e-N200-as tisztán elektromos kisteherautónak három köbméteres a rakterülete. Négy településen látunk el közétkeztetést, s az ételt a jelenleg is meglévő diesel motoros járművel szállítjuk ki, lakossági megrendelésre is. Tartottunk attól, hogy a sok megállás és a diesel-motor alapjáraton történő üzemeltetése miatt tönkremegy a motor – mondta érdeklődésünkre Radó Tibor.

Pitvaros polgármestere hozzátette, hogy a községi konyha eredményes működése tette lehetővé a teljesen elektromos kisteherautó megvásárlását, mely motorjának nem árt a gyakori le-le állítás. Az elektromos kisteherautó egyébként közel ötmillió forintba került, s sosem kell vele benzinkútra menni. A szükséges áramot pedig a községi közintézményekben meglehetősen sűrűn telepített napelemtáblák termelik majd meg.