Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

31 koronavírus fertőzött van jelenleg Makón, nagyban emelkedett a tanulmányi átlag a Galamb iskolában, újrabútorozták a teljesen megújult kövegyi községházát.

– A vakcinatípusokkal kapcsolatosan elég sok tévhit kering, arra törekszünk, hogy minél szélesebb körű tájékoztatást adjunk majd. – hangsúlyozta Farkas Éva Erzsébet az év első online tájékoztatóján. A MakóInfón elhangzott: Makón 78 fő van Hatósági Házi Karanténban, és 31 tesztje lett pozitív.

Horváth Zoltánnal, a Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola igazgatójával 2020-as év kihívásairól, eredményeiről, a digitális oktatásról, és arról is beszélgettünk, milyen hatása volt a bevezetett ösztöndíjrendszernek az iskolában.

Újrabútorozták a teljesen megújult kövegyi községházát: egy újabb pályázatnak köszönhetően nem csak a tetőt újították fel, de újra is bútorozták a kövegyi polgármesteri hivatal épületét.

Hamarosan megérkezik Magyarországra az első vasútvillamos: a térség országgyűlési képviselőjének posztja alapján Hegyeshalomnál lépi át a határt.

Az operatív törzs azt javasolta a kormánynak, hogy a január 11-én lejáró számos intézkedés közül a középiskoláknál hosszabbítsa meg a tantermen kívüli digitális munkarendet, vagyis folytatódjon a köznevelésben és a szakképzésben a digitális munkarend – mondta a köznevelésért felelős államtitkár a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.