Ország-világ

Az újszegedi kettős gyilkosság gyanúsítottja letartóztatását indítványozta a főügyészség

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség indítványt tett a nyomozási bíró felé, hogy rendelje el annak a férfinek a letartóztatását, aki a gyanú szerint szerda este két társát ölte meg.

A megalapozott gyanú szerint a férfi  január 6-án, este 8 órát megelőzően, felkereste egy újszegedi erdős részen kialakított fabódéban lakó két ismerősét, majd egy bozótvágókéssel fejbe ütötte és megölte őket. A két sértett a helyszínen azonnal életét vesztette. A férfit ezután Szeged belterületén, a kijárási tilalom megsértése miatt, a helyi rendőrök igazoltatták, majd mivel észlelték, hogy ruházata véres, előállították.

A több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban a főügyészség a szökés, elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélyére figyelemmel tett indítványt a férfi letartóztatásának 1 hónapra történő elrendelésére. A többszörösen büntetett előéletű gyanúsított ugyanis röviddel büntetés végrehajtási intézetből történt szabadulását követően és másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is fenyegetett bűncselekményt.

Az ügyészi indítványról a Szegedi Járásbíróság nyomozás bírója a mai napon, telekommunikációs eszközzel megtartott ülésén fog dönteni.