Térség Top

Újrabútorozták a teljesen megújult kövegyi községházát

Egy újabb pályázatnak köszönhetően nem csak a tetőt újították fel, de újra is bútorozták a kövegyi polgármesteri hivatal épületét.

A kövegyi önkormányzata a Magyar Falu Program „Polgármesteri hivatal felújítása” című alprogramja keretében pályázott a polgármesteri hivatal, azaz a községháza felújítására, s nyert összesen 12 millió 299 ezer 615 forintot. Ennek az összegnek egy részéből, azaz 2 millió 387 ezer 491 forintból az önkormányzat irodabútort vásárolt, így megújult, szebb környezetben fogadhatják az ügyfeleket. A maradék 9 millió 912 ezer 124 forintból az önkormányzat épületének tetőfelújítását végeztették el. Ezt a kivitelező néhány nappal ezelőtt, azaz még 2020. december 18-án fejezte be és adta át.

Ez volt a két utolsó lépés a kövegyi községháza épületének felújítása során, hiszen 2019 ősén hivatalosan is befejeződött a kövegyi önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése, miután a községi önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program, „TOP-3.2.1-15 „Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése” című felhívására, és 38 millió 95 ezer forint vissza nem térítendő támogatást nyert.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg, mely során a kövegyi önkormányzat számára lehetővé vált a két meglévő önkormányzati épület (a községháza és a könyvtár felújítása. A 38 millió 950 ezer forintos európai uniós támogatás segítségével elkészült az épületek homlokzati hőszigetelése, lábazati hőszigetelése, az ablakkávák kiegészítő hőszigetelése, a padlásfödém szigetelése és kicserélték a régi nyílászárókat, azaz az ajtót és az ablakokat is.

A fejlesztés eredményeként megvalósult a fűtési rendszer egyedi tervek szerinti felújítása, elektromos fűtési rendszer használatával. A filtráció biztosítására passzív légbeeresztőket szereltek az új nyílászárókra. Egyúttal elvégezték az épületek kötelező akadálymentesítését is.

Azaz aki régebben, azaz a felújítás előtt látta az épületet, az most alaposan rácsodálkozhat, hiszen a pályázatok segítségével immár kívül-belül teljesen megújult.