Térség

Hatvannyolc határsértő menekült a rendőrök elől Csanádpalotánál

A rendőrök 86 határsértővel szemben intézkedtek az elmúlt 12 órában Csongrád-Csanád megyében. Közülük 68-at Csanádpalotánál, ők a kamion ponyvát kivágva próbáltak elmenekülni.

A járőrök január 6-án 17 óra 30 perc és  január 7-én 5 óra 30 perc között öt esetben, összesen 18 határsértőt tartóztattak fel Szeged és Röszke közigazgatási területén. Ellenőrzésük során a migránsok szír, illetve marokkói állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

A Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen a román-magyar közös ellenőrzés során, egy török honosságú kamionban 68 határsértőt találtak megbújva a rendőrök január 6-án 20 óra 50 perckor. A csoport tagjai közül többen a raktér ponyváját kivágva megpróbáltak elmenekülni, de a rendőrök a közelben elfogták őket. A migránsok sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrrel szemben, -aki szintén elhagyta a kamiont- embercsempészés, míg a migránsokkal szemben tiltott határátlépés miatt a román határőrizeti szerv járt el.