Életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki az újrakezdés szándékával megjelent az akkor már másik férfival együtt élő volt párjánál és miután a nő visszautasította, egy csontozókéssel mellkason és combon szúrta.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – néhány éve ismerte meg a nála 31 évvel fiatalabb nőt, akivel rövidesen érzelmi viszonyba került. Kapcsolatuk azonban az eltelt idő alatt hullámzó volt: egyes időszakokban együtt éltek a vádlott lakásában és ő gondoskodott a sértett megélhetéséről is, de többször előfordult, hogy bántalmazta a sértettet, ezért a nő elköltözött tőle és a vádlottal hosszabb ideig nem is találkozott.

Miután a vádlott megözvegyült, szerette volna felújítani kapcsolatát a sértettel, aki ekkor már egy másik férfival élt együtt. A vádlott 2020. január 1-jén, délután, megjelent a nő lakóhelyén és kérlelni kezdte, hogy állítsák helyre a kapcsolatukat és térjen vissza hozzá. Miután azonban a nő erre nem volt hajlandó, a vádlott megragadta és a ruhájánál fogva megpróbálta kirángatni a lakásból. Dulakodni kezdtek, a sértett kézzel-lábbal védekezett, különböző tárgyakat vágott a vádlotthoz, hogy távol tartsa magától. A vádlott ekkor haragra gerjedt és elővette a zsebében lévő csontozókést, amivel kétszer combon, majd közepes erővel mellkason szúrta a fotelben ülő nőt. Ekkor a nő félelmében ráállt, hogy elmegy a vádlottal a közeli áruházba borért. Az időközben a helyszínre érkező kecskeméti rendőrök a támadót elfogták, a mentők a sértettet kórházba szállították.

A sértett a támadás következtében szúrt-metszett sérüléseket szenvedett. Amennyiben a borda nem fogja fel a kést, a szúrás a mellüregbe hatolt volna. A támadó tisztában volt azzal, hogy a nő életveszélyes sérülést szenvedhet.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérletével vádolja és ezért vele szemben börtönbüntetés kiszabását indítványozza, továbbá azt, hogy a bíróság az elkövetéshez használt csontozókést kobozza el. A letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest