Makó Támogatott tartalom

Jó reggelt, Makó!

Támogatott tartalom

Lázár János a jelenlegi vidékpolitika egyik alapítója Csányi Sándor szerint, nemcsak az idei, hanem az ezt követő évekre is vannak tervei a Forgatósnak, ismét kérhető a szociális tüzelő Földeákon.

A bankvezér, és a térség országgyűlési képviselője közösen dolgozik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemért Alapítvány kuratóriumában, amelynek működéséről és céljairól a tagok számoltak be kedden, online sajtótájékoztatón.

Nemcsak az idei, hanem az ezt követő évekre is vannak tervei a Forgatósnak: Doktor Lászlóval, a táncegyüttes művészeti vezetőjével és Doktor-Bagaméri Andreával, a Forgatós asszisztensével a 2020-ban elért eredményekről, a megújult próbatermükről, az online oktatásról és a terveikről is beszélgettünk.

Keddtől ismét kérhető a szociális tüzelő Földeákon: a barnakőszénre egészen január 15-ig pályázhatnak azok a rászorultak, akik az első alkalommal nem igényelték a szociális tüzelőt. A kérelmeket a községházán lehet átvenni, s kitöltve benyújtani. Egy igénylő tíz mázsa zsákos szenet kap, s azt magának kell majd hazaszállítania.

Végre szolgálatba állt Földeák új tűzoltóautója: több mint tízmillió forintot költött a határon átnyúló pályázaton 2019-ben nyert új tűzoltóautóra a földeáki önkormányzat. A jármű 2020 december 29-én végre teljesítette a műszaki vizsga utolsó feltételét, s bár az önkormányzat tulajdonába marad, használatba azonban megkapta azt a Földeáki Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

Már valamennyi egészségügyben dolgozó számára elérhető a védőoltás; azokból a városi kórházakba is szállítanak, nemcsak az oltópontokra – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.