Makó

Pozitívan tekint előre a jubileum előtt álló Maros Táncegyüttes

Negyvenéves jubileumára készül a táncegyüttes, amely 2021-ben többek között a tavalyi évben elmaradt fesztiválokat is szeretné pótolni.

Tóthné Döme Mária a Makó Híradónak felidézte: nagy lendülettel indultak 2020 elején, készültek az új koreográfiák, ruhák, és úgy gondolták, hogy egy szép évnek néznek elébe. Meg is tudták koronázni március elején, a nagyszabású tavaszváró gálájukon, majd ezt követően „jött a feketeleves”, hiszen akkor le is zárult az év; félbe maradtak munkáik, és mindenki a digitális oktatásra váltott.

A táncegyüttes vezetője elárulta, a digitális oktatás során megadta az instrukciókat és filmek küldésére is lehetőség volt, de minden csúszott és akadozott, így voltak gondjaik a digitális oktatással.

Bizakodva tekintettek a nyári időszakra, hiszen hazai és külföldi fesztiválokra is hivatalosak voltak, amelyek végül nem valósulhattak meg, így úgy gondolták, szeptemberben már a következő, jubileumi évre fognak készülni.

Nagy lendülettel kezdtek bele a koreográfiákba, de novemberben ismét félbe kellett, hogy hagyják a munkát – mutatott rá.

– Nem látjuk mikor lesz a vírusos időszaknak vége, viszont azt tudjuk, hogy pozitívan tekintünk előre, hiszen a 40 évet meg kell ünnepelni, ha az utcán fogunk táncolni, akkor is – emelte ki Tóthné Döme Mária. Véleményük szerint a vírus lefut a következő egy-két hónapban, és március közepére terveznek már egy tavaszváró gálát is, ennek alkalmából pedig régi koreográfiákat elevenítenének fel.

A 2021-es év kiemelt eseménye számukra a 40 éves jubileumi műsoruk, amelyen egykori tanítványaik, zenészek és koreográfusok is megjelennének a táncegyüttes elmúlt évtizedeiből, mindezt június 18. és 19-én szeretnék színpadra vinni.

Idei terveik közt szerepel az elmaradt fesztiválok pótlása is. Mint a táncegyüttes vezetője elárulta, a fesztiválok jelezték számukra, hogy várják őket, így remélik, sor kerülhet ezen rendezvények bepótlására, a táncosok nagy örömére.

 

Borítókép: archív fotó