Térség

Sikeresen befejeződött az óvoda infrastrukturális fejlesztése Földeákon

Befejeződött a Földeák Községi Önkormányzata által sikeresen elnyert TOP-1.4.1-15-CS1-2016-00036 azonosító számú „Gyermekmosoly Óvoda infrastrukturális fejlesztése Földeákon” elnevezésű projekt kivitelezése. 

A község 46,534 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert a fejlesztésre, melynek célja a kisgyermeket nevelők munkavállalásának támogatása, a családok segítése a gyermekellátási szolgáltatások fejlesztése által volt.

2019-ben a projekt során a 130 férőhelyes óvoda„Öreg óvoda” épületének infrastrukturális fejlesztése valósult meg, ennek keretein belül leszigetelték az épületet, kicserélték a belső burkolatokat, akadálymentesítésre került sor, felújították a vizesblokkot. Felújították továbbá a tálalókonyhát, ahová új eszközöket is beszereztek. A gyermekek részére foglalkoztató pavilon került kialakításra.

2020-ban a projekt keretein belül eszközbeszerzésre is sor került. Többek között az épületben új bútorokat, függönyöket, szőnyegeket, óvodai székeket és öltözőszekrényeket vehettek birtokba a gyermekek. Az udvaron új, korszerű játékok kerültek kihelyezésre, mint például láncos járóhíd, rugós motor, lovacska és fóka.

A fejlesztésnek köszönhetően a gyermekek a korábbihoz képest korszerűbb, energiatakarékosabb, modern és jól felszerelt óvodában tölthetik mindennapjaikat.

A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósult meg.

 

Borítókép: illusztráció