Hírek

Lázár János: az első dolgom, hogy 9 milliárd forintot szerezzek Makónak

Kormányzati szinten úgy ítélik meg, hogy lassan halad a Hagymatikum beruházás, ha azt akarjuk, hogy a következő két évben megvalósuljon, konkrét lépéseket kell tenni. – mondta el a térség országgyűlési képviselője a Rádió 7-nek.

Mint korábban beszámoltunk róla, Lázár János ezentúl kormánybiztosként felügyeli a makói fürdőfejlesztés megvalósulását, a térség országgyűlési képviselője ezzel kapcsolatosan interjút adott a Rádió 7-nek.

Mint kiemelte, a makói választók szorgalmának és kitartásának hála az elmúlt években nagyon nagy sikereket tudhat magának a város, amely egy összetartó közösség, szemben más környékbeli városokkal, ahol a széthúzást, a vitákat, a veszekedést választották.

A kormány szerint a magyar gazdaság újraindításához szükség van a turizmus fejlesztésére, és ebben a Dél-Alföldi régiónak döntő szerepet szánnak, mondta el a politikus. Orbán Viktor miniszterelnök hívta fel azzal, hogy vállalna-e többletmunkát a makói fürdőfejlesztésben, ugyanis kormányzati szinten úgy ítélik meg, hogy lassan halad a beruházás.

– 2015-ben született az első kormányhatározat, 5 évvel ezelőtt, most jutottunk el oda, hogy konkrét lépéseket kell tenni, ha azt akarjuk, hogy a következő két esztendőben megvalósuljon a beruházás. – hívta fel a figyelmet az interjúban Lázár János.

Hozzátette: mivel 5 évig nem történt egy kapavágás sem, a miniszterelnök azt várja tőle, hogy felgyorsítsa a folyamatot. Ehhez, mint fogalmazott, első dolga az lesz, hogy 9 milliárd forintot szerezzen Makó városának, amennyiben ugyanis ez megvan, néhány hónapon belül elkezdhetőek a munkálatok.