A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint ezentúl a térség országgyűlési képviselője koordinálja majd a makói termálfürdő beruházás felújítási munkálatainak végrehajtását.

Amennyiben a Hagymatikum beruházás el tud indulni a következő évben, Makó befut a 21. század sikervárosai közé, nyilatkozta portálunknak korábban Lázár János a fürdő fejlesztéséről. A térség országgyűlési képviselője többször is beszélt arról, hogy a város a turizmus tekintetében hosszabb távon utolérheti Gyulát, ehhez azonban szükség van a fürdő fejlesztésére, amely Makó kitörési pontja lehet.

A Hagymatikum eredeti tervek szerinti kiegészítésével a beruházásban korábban meg nem valósult családi élményzóna épül, többek között fedett csúszdával, csúszdatoronnyal, ami a turisták számára sokkal vonzóbbá teheti a makói fürdőt.

 

 

– A város a turizmus fejlesztésébe invesztál, ami a koronavírusig nagyon szárnyaló ágazat volt, ám a járványnak belátható időn belül vége lesz, az emberek útra kelnek, pótolni fogják az elvesztett időt, többet fognak kikapcsolódni, és fel fog lendülni a belföldi turizmus is – hangsúlyozta korábban Lázár János, kiemelve, hogy az utóbbi évek bebizonyították, van értelme a határ menti turizmusba fektetni.

A december 29-én megjelent Magyar Közlönyben lévő kormányhatározat szerint ezentúl a térség országgyűlési képviselőjének feladata lesz az, hogy koordinálja a beruházás felújítási munkálatainak végrehajtását.

Mint korábban kiderült, az ezzel kapcsolatos közbeszerzést is állami kézbe került, azt a Beruházási Ügynökség bonyolítja le. Az első kormányhatározat a Hagymatikum bővítéséről még 2015 végén jelent meg.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google+
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest